Домашній холодець зі свининою та куркою — холодна страва на літо.


Цей рецепт холодцю з YouTube каналу I can do it!!! — класика домашньої кухні. Смачна страва зі свинини та курки, яка вийде ніжною, ароматною, і просто розтопить ваше серце. Чудовий вибір для будь-якого святкового столу або просто для задоволення всієї родини.
Рецепт опублікували на YouTube каналі I can do it!!!
Щоб приготувати, вам знадобиться:
- свиняча рулька або нога — 1 шт.;
- куряче м'ясо (стегно або гомілка) — 1–2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- часник — 4–5 зубців;
- лавровий лист — 2–3 шт.;
- чорний перець горошком — 10–12 шт.;
- сіль — за смаком;
- вода — для кип'ятіння;
- желатин (за потреби) — 5 г на 1 л бульйону.
Як готувати:
Велику кастрюлю наповнити водою, покласти свинячу рульку та куряче м'ясо так, щоб вони були повністю покриті. Довести до кипіння, знімати піну.
Додати цибулю, моркву, перець, лавровий лист і сіль. Готувати на малому вогні 5–6 годин, поки м'ясо не відділиться від кісток.
За півгодини до закінчення додати подрібнений часник.
Якщо сумніваєтеся щодо застигання холодцю, можна використати желатин, перед тим розчинивши його у теплій воді на 7–10 хвилин.
Потім розібрати м'ясо на волокна, розкласти у форми або глибокі тарілки, і залити процідженим бульйоном. Після охолодження поставити у холодильник до повного застигання.
Холодець — це смачна і поживна страва, яка чудово підійде як для святкового столу, так і для звичайного обіду у будній день. За допомогою цього детального рецепту з YouTube каналу I can do it!!! ви з легкістю порадите із приготуванням цієї класичної страви.
Читайте також
- Спека повертається — прогноз погоди у Львові на завтра
- Чим підживити смородину в липні 2025, щоб зібрати щедрий врожай
- Мода майбутнього — тренди, які ніби прибули з 3025 року
- Коли відступить спека — прогноз погоди в Україні на завтра
- У Харкові завтра пектиме до +35 °С — прогноз погоди
- Скільки коштує приготувати вдома пломбір — рецепт за "копійки"